XX Concurs a la millor fogassa de formatge de Menorca

El passat 1 de juliol de 2021 es van lliurar els premis del XX Concurs a la millor fogassa de formatge Mahón-Menorca 2021, organitzat pel Consejo Regulador Denominación de Orígen Protegida Queso Mahón-Menorca. L'esdeveniment va tenir lloc a les instal·lacions del consell regulador, a Sa Granja (Maó), on es van donar cita un bon número de participants per conèixer el veredicte del jurat. També hi van assistir el conseller insular d'Economia, Josep Pastrana, i el president del consell regulador, Joan Bosco Triay.

Aquest concurs està orientat a guardonar les millors elaboracions de formatge de Menorca. El primer premi de «Queso Mahón-Menorca Artesano» en la categoria de formatge semicurat va recaure en el formatge del lloc de Torretrencadeta (Ciutadella de Menorca), i el segon i el tercer premi van ser per als formatges de les finques de Son Olives (Ciutadella de Menorca) i Santa Catalina (Maó). Entre els formatges curats artesans, el guanyador va ser el lloc de Binicanó (Ciutadella de Menorca), i els formatges de Binillobet (es Mercadal) i Torretrencadeta (Ciutadella de Menorca) van quedar en segona i tercera posició, respectivament. En quant al certamen al millor «Queso Mahón-Menorca», l'elaboració guanyadora en la categoria de formatge semicurats va ser per s'Arangí (es Mercadal), i Explotacions Pons Marin SL va guanyar el millor premi al formatge curat.

Cal recordar que la feina de formatjar va ser un dels primers elements que fa formar part de l'inventari del patrimoni cultural immaterial de Menorca. La fitxa inclou aquelles formatgeries i maduradors que elaboren formatge de Menorca emparat per la DOP Queso Mahón-Menorca. Si voleu consultar la fitxa, clicau aquí.

Data de la notícia: 03/07/2021

Responsive image