Els dies 28 i 29 d’octubre ha tingut lloc el I Encuentro de Gestores del Patrimonio Cultural Inmaterial en España

El Consell Insular de Menorca, a través de la responsable del Servei de Política Lingüística i Patrimoni Cultural Immaterial, Pilar Vinent, ha participat en aquesta primera trobada de gestors del patrimoni cultural immaterial a Espanya que ha organitzat la Direcció General de Belles Arts, dels Ministeri de Cultura i Esports, des de la Subdirecció General de Gestió i Coordinació dels Béns Culturals.

Aquesta trobada que ha tingut lloc de manera virtual per videoconferència els dies 28 i 29 d’octubre s’ha organitzat amb l’objectiu de compartir experiències entre els gestors dels elements del patrimoni cultural immaterial de tot el territori espanyol, tant des de les administracions com des de les entitats que treballen i gestionen directament, com a portadors, aquest ric patrimoni. Aquest punt de trobada s’ha creat amb vocació de continuïtat anual per tal de posar en comú els temes que més preocupen en relació amb la salvaguarda del PCI i avançar entre tots en aquesta línia a través de les pràctiques dutes a terme a diferents comunitats.

Menorca hi ha estat ben present, tant amb la presentació de la comunicació «Impacto de la covid-19 en el PCI de Menorca: dificultades, retos y oportunidades» a càrrec de la tècnica del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del CIM, Pilar Vinent, responsable del Servei de Política Lingüística i Patrimoni Cultural Immaterial, com amb la participació de diferents entitats i gestors de l’Ipcime que s’hi han inscrit per tal de poder seguir les diferents ponències i taules redones per videoconferència.

Podeu veure el I Encuentro de Gestores del Patrimonio Cultural Inmaterial de España al canal de youtube del Ministerio de Cultura. Accediu aquí: enllaç.

Resum de les ponències del I Encuentro de Gestores del Patrimonio Cultural Inmaterial de España.

Data de la notícia: 29/10/2020

Responsive image