Exposició "Vas més brut que un carboner"

Data: 26-11-2021
Hora: 09:30

La Biblioteca de Maó acull aquesta exposició etnològica sobre el carbó i els carboners produïda pel Centre Artesanal de Menorca. Durant gairebé un mes es podrà veure l'exposició a la planta baixa. L'exposició ha recorregut diversos pobles de Menorca i es pot veure per primera vegada a Maó. Es pot visitar de forma lliure. Cal tenir en compte que té molt interès etnològic ja que la feina de carboner gairebé ha desaparegut.

L'exposició es compon de diferents mòduls que combinen breus textos explicatius amb imatges, il·lustracions i elements interactius que fan de la seva visita una experiència divulgativa adreçada a tots els públics. Un parell de maquetes de sitges i algunes de les eines més singulars de l'ofici complementen la mostra.

El visitant de l'exposició podrà saber com funcionaven els contractes entre el senyor del lloc i el carboner, on dormien els carboners durant el temps que estava encesa una sitja, com es construeix la sitja, en què consisteix l'elaboració de carbó o quina funció tenen les fumeres, entre altres detalls d'interès.

BIBLIOTECA PÚBLICA DE MÁO. Plaça de la Conquesta, 8. Maó.

Horari: de dilluns a divendres de 9:30 h a 13:30 h i de 16:30 h a 20:30 h. Dissabtes de 9:30 h a 13:30 h

Exposició "Vas més brut que un carboner"